Dunia Fantasi Saya

Dunia Fantasi Saya

TEKAN SINI

Followers

About Me

My photo
hallo there, i'm finiy and this is my official blog. i love writing. thats the reason why i do this blog and i also love to share my stories with my friends.so enjoy when you read this blog dear :)

mY true Love

mY true Love
IBUNDA NOOR AISAH
"Mother is an undying love, A love beyond compare, the one you take your troubles to, she is the one who really cares. Mother you are all of this and more, I love you very much"

gadis-2 ku sayangg

gadis-2 ku sayangg
ONE3RD SIBLINGss
"sesungguhnya persahabatan itu lebih unggul daripada percintaan. tanpa persahabatan percintaan akan berakhir.tetapi tanpa percintaan sahabat boleh kekal. oleh itu hargailah persahabatan yang terjalin.

mY little brO

mY little brO
ini satu-2 nya adik kandung aku yang lahir dari satu perut ibu yang sama . MOHD SAHRIL AZLI. iloveyou more then you love me sayangg. saya akan selalu ada untuk awak <3. rajin-2 la follow blog dia - CLICK HIS PHOTO !
Powered by Blogger.

Thursday, 16 February 2012

Long journey.. Trip ke PERAK !good luck kontinjen IPAH !!

Assalamualaikum. 
perghhh. semangat finiy nak tulis blog hari ni. okayh 
esok 17hb until 19hb saya bersama 39 rakan yan lain
akan bergerak ke PERAK.! 
lokasi utama adalah di
INSTITUT PERTANIAN TITI GANTUNG.
tujuan adelah sebab mini sukan akan berlangsung ka sana.
7 buah institut amik bhgian
INSTITUT PERTANIAN AYER HITAM, JOHOR
INSTITUT PERTANIAN TITI GANTUNG, PERAK
INSTITUT PERTANIAN SERDANG, SELANOR
INSTITUT PERTANIAN BUMBONG LIMA, PINENG
INSTITUT PERTANIAN SARAWAK
INSTITUT PERTANIAN SABAH
INSTITUT PERTANIAN KUALA LIPIS

aiyaaa.. bnyak takot ma
hope kitorang wakil ip JOHOR
dapat pingat emas yang bnyak.
harap-2 perjalanan esok berjalan denan lancar.

# Tak sabar weyh.. semangat !
aja-aja fighin.. heeee

Wednesday, 15 February 2012

tunggu dan lihat je lah

geram tak terkata la kan. rasa stupid gila
hurmm.. training tak menjadi. shoot bola pown cam haram.
lagi 2 hari je da nak terbang ke IPTG
bole ke nak menang cam ni. lawan SARAWAK kot..
hope nasib mnyebelahi aku. Please...
hurmm.. kalau lah ta dapat buat yang terbaik macam mana. 
mesti ade yang menunding jari nanti. 
pape pown semangat tu kene ada. hurmm.
aja aja fightin.... !

berwajah baru sudah blog aku.

hari ni aku bersemangat sangat-2 
sebab aku nak tukar image blog aku nih. aku ingat tak boleh
tapi akhirnya bole la jugak, walau tak gempak mana 
tapi begini la hasilnya. fuhhh =,=" 
letihnyaaaaa !!
Alang-2 dah bukak blog nih , merepek la sikit kan
hari ni aku rasa malas semacam, rase mendu sikit. 
tak tahu la sebab apa kan.
arghhhh. p lantak la kan. 
hope petang ni aku bersemangat sikit nak training netball.
papepown aku suka image blog baru even nampak 
cam serabut sikit. heee :D

Tuesday, 14 February 2012

saya ade KEKASIH baru . i'm fall in love again .

hamboi.. mesti terkejot kan,
oke nak buat pengakuan yang saya ade KEKASIH baru.
=,=" maafkan saya. ummmm
bukan niat nak menduakan HAZIQ YUSUF tu. haha

oke la saya jujur , saya da jatuh hati kat seorang gadis ni.
acctually ta penah pon jumpa face to face lagi. 
setakat berborak dalam fon, chat kan fb tu normal. 
for me, dia sangat2 cute ! even ta penah kenal tapi dia selalu 
buat saya gembira, ade jer bila saya on. 
thanks si comel ! 
saya da anggap dia macam sahabat saya.
thats y saya panggil dia kekasih saya. 
nama girl ni bagi saya sangat cantikkk coz nama ayah kami sama.
bertapa sweetnya kita. haha cewaaaahhhh. 
saya sayang awak 

NURFARHIN BINTI ABU BAKAR 


# ini dia KEKASIH saya. love you awak <3

tanpa kamu saya tak kenal ayien ni awak...
credit for IXATY HADI. sebab awak saya kenal dia sayanggg. 
saya pon sayang awak jugak xaty cz awak bntu saya dalam
semua masalah cinta saya. 
rindu nak meet awak lagi wahai CINTA.


#ini dia CINTA saya. IXATY HADI

walaupun kamu berdua telah ditaken by LEYMAN WATTAU with HAREEZ SAZALY
saya tak amik peduli pon.. 
saya nak jugak kamu berdua. love sangat-2 dekat korunk. 


Friday, 10 February 2012

sekian lama aku MENYEPI .

agak lama finiy mnyepikan diri, cz macam-2 masalah. 
ingtkan da tanak updates and da malas nak ade blog. 
mujurlah masalah da selesai. 
:) mampu tersenyum. heee.
nak share sedikit cerita, hee yang saya boleh memutuskan hubungan dengan 
MY BELOVED boyfriend disebabkan mimipi yang berulang kali.
kesian sungguh dia. tapi finiy kagum dengan dia
sebab dia sentiasa bersabar dengan finiy. dia sentiasa tunggu finiy.
thanks HAZIQ YUSUF. I'm proud with you.
tpi kadang-2 finiy ni agak melampau, sebab biarkan dia sendirian.
3 tahun 10 bulan finiy dengan dia, macam-2 kenangan kan, 
tapi finiy tetap berkeras hati nak tinggalkan dia sebab mimpi tu.
biarlah rahsia kan mimpi tu :P

#disebabkan bufday finiy da lepas 12/01/12
dan bufday dia yang baru sehari lepas 09/02/12 kami da semakin
dewasa sebab dah mncecah usia 21tahun kan.
heee :)
kami akan berfikiran terbuka.

dia penah cakap, sebelum buat apa-2 keputusan berbincang lah dengan dia
sebab dia bukan orang lain dalam life aku. 
=,=" heee. betol ape dia cakap. 
Dia da bnyak sangat ubah life aku, dari perangai cam bebudak,
dia buat aku jadi seorang yg berfikiran terbuka.

now kami da bersatu balik. kali ni berkonsepkan saling faham memahami.
haha, kalau ade jodoh tak kemana. 
thank sebab sentiasa ade dengan saya :) 

# pilih orang yang betol-2 sayangkan kita, bukan kita sayangkan dia :P


=,=" ini dia orang yang selalu ade dengan saya, pic ni waktu dia tgh baca ikrar 
kat tempat keje dia. haha. berwawasan kan dia

sayang dia sangat-2. dia cakap saya manis kalau bertudung.hee saya rase pon betol.
kita kan makin tua. so pandai-2 la fikir kan. 
finiy awak mesti bole.