Dunia Fantasi Saya

Dunia Fantasi Saya

TEKAN SINI

Followers

About Me

My photo
hallo there, i'm finiy and this is my official blog. i love writing. thats the reason why i do this blog and i also love to share my stories with my friends.so enjoy when you read this blog dear :)

mY true Love

mY true Love
IBUNDA NOOR AISAH
"Mother is an undying love, A love beyond compare, the one you take your troubles to, she is the one who really cares. Mother you are all of this and more, I love you very much"

gadis-2 ku sayangg

gadis-2 ku sayangg
ONE3RD SIBLINGss
"sesungguhnya persahabatan itu lebih unggul daripada percintaan. tanpa persahabatan percintaan akan berakhir.tetapi tanpa percintaan sahabat boleh kekal. oleh itu hargailah persahabatan yang terjalin.

mY little brO

mY little brO
ini satu-2 nya adik kandung aku yang lahir dari satu perut ibu yang sama . MOHD SAHRIL AZLI. iloveyou more then you love me sayangg. saya akan selalu ada untuk awak <3. rajin-2 la follow blog dia - CLICK HIS PHOTO !
Powered by Blogger.

Wednesday, 19 October 2011

saya rindu ONE3RD SIBLINGSS ! waaa. mahu nanges, ketawa ternahak-2, tersenyum sorang-2. jom la rase ape yang saya rase. wee

malam nih aku teringat kat semua member-2 semaian
ofcourse dekat ONE3RD SIBLINGSS !
betapa sweetnye kita dulu-2 kan. 
makan, lepak, tido, mengumpat, prep semuanya bersama
HAHA ~~ tapi yang paling aku ingat ialah
time buli junior.. lagi2 geng cengkam. 
sejahat mane pown kita buat kat geng cengkam tu, last2 jadi member aku weyh kat IP nih. 
haha. lucu tahap gaban. 

* aku nak cakap sesuatu yang aku sayang sangat-2 dekat korang.
hopefully dapat kumpul sama-2

baju tema,. hitam merah. da macam ape dah.. mata semua bersinar




baju batik semaian. kalau g prep baju semua nak meriah kannn
my bestfriend nana, tieya, finiy
sayang korang ketat-2





3 gambar ni paling aku ingat. waktu bufday 
nana dengan sajar
20 0ct, esok weyh.. kalau dekat da lama kene baling da
dengan susu basi, telur.. yerk seram gila
*perasan tak cukup 12 orang kann gambar nih. bagusss

NI CAM MANE BOLEH TIMBULNYA GAMBAR MEREKA NIH. 
MUSYKIL AKU !


haha. cb, apow, n my love abang katong
hahah. mengapa anda semua botak yee. musykil lah.
haha. kelaka lah gamba nih.. 

* SUMPAH SAYA RINDU MEREKA SEMUA. !!!
hope korang pown begitu. 



mari2 kami ade jual jagung cup ! mari rase.. ILOVE TPTM :)

hari ni . jual jagung manis dalam cup
bahasa inggerisnya : sweet corn. haha geliakunyah !
disebabkan tanaman JAGUNG aku dah nak abis, so kitowag decide nak
jual jagung manis jee. seronok kowt ! 
korang hina2 aku pnya kos, SAYUR-SAYUR 
last2 makan gak jagung aku. haha
*so jangan nak hina sesuka hati okay ! 
marah bona aku nih.

ini dia pic aku dengan girl2 TPTM sambil menjual jagung manis okay !





* perasan tak sesuatu. orang lain pakai baju IPAH tapi aku pakai baju SEMAIAN 

SEMAIAN ! SEMAIAN ! rindu weyh :)







bila saya sudah menggila bersama MEREKA :)

Hai sayang-sayangkuh. huhu
now nak citer yang saya memang suka menggila
menggila bila nampak kamera. tak kira situasi pe pown.
mesti nak bergamba
contoh : saya suka bergambar bila saya rasa BOSAN, MENGANTOK, BILA NAMPAK KAMERA.
so sila sorok hP anda semua. 
hehe







*ini baju batik kami. hijau melambangkan pertanian. weee ~~


ye aku memang kuat berangan dalam kelas yee

SAYA GILA KAMERA 


rasa bahagia bila jatoh pokok nih. harapkan buah jatuh. last2 aku yang jatoh.. TAHNIAH

Assalamualaikum semua. hye blogger.
salah satu hobi memanjat pokok. tak dinafikan memang finiy ganas.
perangai serupa jantan !opss lelaki lah .. :)
hari tu lah semangat sangt panjat pokok. sampai jatuh
dan disebabkan xcident itu, saya telah mendapat
satu TANDA ! kekal lak tuh
huh !


sape nih. haha saya lah. lagi mahu teka



sampai sekarang luka ni ade. haha. bangga jatoh pokok. !

*kalau ade sape2 nak upah memanjat pokok, silalah panggil saya. 
HAHA :)

Monday, 17 October 2011

busy body !

hye guys. isu isu
bosan lah finiy dapat kawan macam ni.
bukannya tak boleh kan, but jangan lah nak menyampuk pe orang nak cakap.
*opsss maafkan saya. 
setiap kali online , bila je post something kat wall.
nak jugak menyampuk. mmg kat situ ade tempat untuk
 LIKE, COMMENT
tapi saya rase tak perlu kowt awak ade kat situ.
sebab mnyakitkan hati dan suka mengarut .
kenapa awak begitu erk. oke lupakan .

sudah habis slot pasal budak jenis macamnih. 

okay now, adek saya 
MOHD SAHRIL AZLI
ade BLOG !!. sangat2 teruje lah nak membacanya kann.
kalau kawan2 nak baca ape dia mengarut sila lah 
KLICK HERE :)

p/s: jeles aku tgok blog kau nok ! 

okay! dah siap sal mempromot blognya ..

MY BELOVED : buahatijantungintanpayung kuwh !

ABDUL HAZIQ BIN YUSUF

rindu sangat dekat dia . 
masa nak dating dah hampir. 
welcome to JOHOR ! euwww~~~
belom sampai lagi lah. (nagoi)
now , sebok outstation sane sini. kumpul duit banyak2 
lepastu belanja saya yeee.. 
hahak. saya sangat rindukan kamu. love you more
muaxxxxxxx

*bye2 semua, see you next post !

dah nak KAHWEN ! :)

Assalamualaikum semua.

This week, aku da selesai amik kursus kahwen, wow 
semakin hampir. really xcted weyh. finiy da ade. anda bila pulak.?
finiy amik kat johor. only RM40. cheap kann?kalau kat PERAK 
entah berapa dicas. after ni, jangan borak sal bab2 kahwin depan finiy.
finiy dah matang tau. luar dalam dah tahu. wee. :)
MIANG,GALAK,GEDIK semua tu saya.
*itu diri saya, kalau tak suka,itu kau punya hal .haha

Sunday, 9 October 2011

SAKIT YANG TAK TERTANGGUNG

hye semua.
saya sakit gigi malam ni
dan finiy rase sampai hari yang berikutnya pown still sakit.
argHHH.. tertekannya la hai.sape-sape leyh tak suggest pape
idea, macam mana nak hilangkan sakit gigi yang berlobang nih.
atoiii. tak tahan ma..
effect sakit gigi ialah :
*demam
*pening kepala
*selesema
itu yang saya rase sekaranggg.. 
nak balik rumahhhhhhh

+ cukuplah setakat malam nih.. bye

Saturday, 8 October 2011

Akhirnya JUMPA !

ape yang penting dalam hidup dia sebenarnya,
gamba tu atau AKU ??
ikot logik nye memang aku la yang lagi penting
tapi malam ni dia buad aku sedih pulak.
aku mmg careless letak barang yang dia kasi merata-rata
tapi aku yakin gamba tu tak hilang, cuma terlupa letak kat mana.
He said for me 
" bb tahu kan , gamba tu satu-satunya yang bu ada, bu percaya 
dekat bb dan amanah kan gamba tu dekat bb"
so, sure dah nampak ape yang lagi penting kan.. 

so aku cari then jumpa jugak akhirnya. ! 
ade je kat dalam dompet aku, korang nak tahu gamba ape??

*gamba dia masa kecik-kecik.. gemok kan. 


* nah aku zoom kan lagi supaya lebih JELAS, TERANG , dan NYATA


+ inilah dia si DEBAB haziq ! bf aku +

so bu pas ni dah rase berpuas hati kannn, saya da jumpa gamba kamu 
huhuhuh.

okay, sok dia nak g outstation.. selama 1week kowt !
huh .. aku sedih, tapi aku bangga sebab dia dah berjaya 
tak pernah-perbah dia baca ikrar, sejak dari sekolah lagi.
tapi sekarang, amboi kemain lagi. 


inilah dia, En, Abdul Haziq Bin Yusuf !
Pembantu Kaji Bumi, JMG  kuala Terengganu

saya nak jadikan dia contoh saya .
you are my SUPERDUPERHERO !!

okay cukup dah kowt setakat nih.. nunite semua 
mimpi indah bagai okay !! 
mmmmmuuuaaaxxxxx

SEKIAN LAMA !

hye blogger .. suda lame tak selongkar blog ini.
akhirnya berjaya jugak aku ubah semua nya dekat blog ini.
sebelum ni lagu raya, sekarang dah habis raya kaaannn.
tuka la pulak. tak berapa berpuas hati lagi nih !!
tapi da letih bona. tu yang pura2 rase berpuas hati .

banyak perkara yang dah berlalu , tpi tak sempat nak kongsi
alasannya ...???
sebab MALAS nak menaip. haha
senangkan.
walau ape pown finiy rindu kat korang semua.
LOVE YOU 
my family, my friends , and also at my beloved
ABDUL HAZIQ BIN YUSUF 




*malu nak cakap yang saya rindu kamu semua guys..
MUAXXXX !