Dunia Fantasi Saya

Dunia Fantasi Saya

TEKAN SINI

Followers

About Me

My photo
hallo there, i'm finiy and this is my official blog. i love writing. thats the reason why i do this blog and i also love to share my stories with my friends.so enjoy when you read this blog dear :)

mY true Love

mY true Love
IBUNDA NOOR AISAH
"Mother is an undying love, A love beyond compare, the one you take your troubles to, she is the one who really cares. Mother you are all of this and more, I love you very much"

gadis-2 ku sayangg

gadis-2 ku sayangg
ONE3RD SIBLINGss
"sesungguhnya persahabatan itu lebih unggul daripada percintaan. tanpa persahabatan percintaan akan berakhir.tetapi tanpa percintaan sahabat boleh kekal. oleh itu hargailah persahabatan yang terjalin.

mY little brO

mY little brO
ini satu-2 nya adik kandung aku yang lahir dari satu perut ibu yang sama . MOHD SAHRIL AZLI. iloveyou more then you love me sayangg. saya akan selalu ada untuk awak <3. rajin-2 la follow blog dia - CLICK HIS PHOTO !
Powered by Blogger.

Sunday, 1 December 2013

Alhamdulillah :) Finally 5 years 8 month . hye DECEMBER

Asslamualaikum.. hye blogger, morning morning kepagian :)
ehhm lupa nak sapa, Hye DECEMBER ! 
Alhamdulillah, dah masuk bulan penghujung untuk tahun ni. 
hope sangat, penghujung tahun ni, adalah penghujung yang terbaik untuk aku 
melangkah masuk ke tahun 2014.

Actually, hari ni nak update pasal relation yang sudah berumur 5 thun 8 bulan :)
hye Haziq Yusuf, Happy Anniversary awak !
Dugaan betol nak wish  malam tadi, Bila 2 hari aku xdapat
line celcom. Perghh terbakar jiwa raga ni hah. 
Dah kenapa lah celcom ni dengki sangat ngn aku.
xpe-2 bersabar lah dulu. 
Awak oi, hope our relation berterusan bahagia :) 
In shaa Allah. Amin :)

LOVEYOUDEAR ,






Miss this moment, Cinta Jarak jauh memang memedihkan,
kesabaran dalam setiap kerinduan, adalah kebahagiaan yang kita nantikan.

Tata,Bye-2

Saturday, 30 November 2013

Semester Baru Bermula ! Satu Langkah Ke Hadapan :D

Assalamualaikum blogger sekalian. 
seperti tak ku sangka , dah berkurun tak update blog, usah diakatakan berhabuk,
siap nak bersawang lagi. hahah :) Alhamdulillah, bersyukur sangat
dapat naik setapak lagi kehadapan untuk menghadapi hidup sebagai student.
seperti biasa penuh dengan assigmnt, segala jenis praktikal, segala jenis pekara
lah nak kene buat. Tapi dah separuh jalan kan, so buat jelah.

Hope sangat this sem, akan lebih baik dari sem yang lepas. 
SHAFINI, 
please jadi pelajar yang baik, even tak cemerlang mana pon okeyh!
In Shaa Allah. :) 
Niat tu penting ! 
tak tahu nak merepek apa, hah! one more think, now saya ada new roomate.
KAK MORU. !

oke xtahu nak merepek ape dah, siapa yang singgah baca, thanks :) 

Tetibe hati ni berbisik, yang saya rindukan Haziq Yusuf, my super duper lover !

Wednesday, 21 August 2013

E-DAY SAJAR ONE3RD SIBLINGSS

Alhamdulillah dah sampai seru buat sahabatku sajaratul azlin untuk 
menjadi tunangan orang. 
Congrates sayangg :p
Entah bila pulak turn saya ye kawan-2 .
Finally, bila dah datang majlis ni memang bertuah la rase sebb dapat jumpa
geng-2 one3rd yg lain .
dari segi luaran n fizikal memang semua ade perubahan.
tapi satu bende yg x boleh ubah ade lah perangai kebudak-budkkan
padahal dah 22 thun semua.
oke kat sini kita sertakan gambar-2 sepanjang majlis tersebut :)





Cukupla ni. bnyak-2 pon nnti gambar yg same je pose dia. hahah
miss that moment :)
Ade rezeki In Shaa Allah jumpa lagi 
Assalamualaikum 

Sunday, 16 June 2013

PANGKOR ISLAND W/ LOVE

Assalamualaikum..
 Meh cik adik, cik abang. meh rapat-2. 
nak kogsi cerita cuti sekolah baru-2 ni. hohoho
6hb-8hb june 2013. aku ngn couple mate aku 
rancang nak bercuti di sebuah Pulau. Finally kami telah memilih untuk 
ke PULAU PANGKOR :)
untuk kesana , segala urusan tempat tinggal, aku yang urus.
so kami buat keputusan untk stay dekat Hotel Pangkor Indah Beach Resort
murah la jugak, satu malam RM90

Macam biasa untuk kesana , haruslah naik feri. Tambang hnya RM10
untuk pergi balik. Jangan risau kat sana nnti teksi pink da sedia menunggu.
Tambang untuk teksi ke hotel hnya RM20 satu van. 
murah kan kan. 

1st day 
We all agak penat, berehat kat bilik jap. petang tu baru lah ke pantai 
berendam sekjap. . memang sun burn habis la cite dia.
tapi nak buat cam ne.. bercuti kn.
Aktiviti malam kitorang hnya keluar makan, dan main kad. then tido

2nd day
bangon seawal pagi untuk aktivi hari ni. So kitorang ade la pergi dekat sorang mamat 
beach boy ni, then amik pakej aktiviti dia. 
Only RM50/person kita dapat main 
snorkeling, banana boat, pusing satu pulau and marble boat.
sumpah ikan kat pangkor sangat menarik, kitorang bagi dia mkn Tam Tam n Contorz
dalam bnyak2 game ni, sumpah paling takot marble boat. melayang2 bagi yg kurus cam aku
ngeri la jugak. Memandangkan ini malam last, so we all buatkeputusan 
untuk makan besar. ouchhh kenyanggg :)

last day
kitorang ade beli cam ole2 untuk kami ber Enam. Sebagai tanda yang kami 
berenam dah datang Pangkor. kami beli key chain. Lepas tu semua balik rumah aku, cz rumah aku 
paling dekat.

kat sini aku kogsikan gambar kitorang kat 
PANGKOR ISLAND 



yang ni gambar kitorang baru sampai kat Jeti Lumut untuk ke Pangkor   



Ni gambar before nak gerak buat aktiviti 


yang ni gambar nak pusing2 pulau 


yang ni pulak suasana sunset kat Pulau Pangkor


yang ni makan malam terakhir kitorang 


yang ni key chain yang di tulis nama kitorang ber 6 orang


yang ni pulak, gambar kitorang nak balik rumah dkat Jeti Pangkor. 

*Thanks buat Haziq, Xaty, Hareez, Nina and Dekwan sebb menjayakan percutian kita ni.
next trip Pulau Perhentian :)


Thursday, 4 April 2013

SEMESTER BREAK. SELAMAT TINGGAL SEM 2 . FLY FLY BALIK. OYEAHH !



Assalamualaikum, selamat pagi+sejahtera :D
hooola, x sabar nyelah nak balik. tiket flight 6hb ni, dari MIRI ke JB.
mesti tertanya-2 kan kenapa kene JB.
saya nak pi IP, Ayer Hitam saya. sangat seronoklah.
jumpa junior2 dalam keadaan OKU cam ni. hahah.
moment last2 semester 2 ni sangat seronok buat aku, dapat kenal
 dengan abang-2 senior+kakak senior aku.. dengan kawan baru. 
Anyway thanks korang. sangat menggembirakan aku.

even aku sakit cam mane pon, aku tetap nak hantar korang semua balik.
xkira yg penting aku hntar kawan2 aku. 
ini adelah gambar kengkawan yang sempat aku hantar balik


ni coursemate kesayangan aku


ni pulak adik bambra aka Nazir. Teman jaruh aku. hoho


ni bestie+adik kesayangan aku sampai bila-2
pitot aka Fikri


ni abang senior aku. baru kenal tapi gilak rapat.

ilovethem :)


Wednesday, 3 April 2013

PENUTUP MARCH 30/03/2013 EXCIDENT

Asalamualaikum.. 
Alhamdulillah Allah masih panjangkan umur saya.
sangat bersyukur Ya Allah , kau berikan ku peluang untuk menghirup udara segar
memberi ku peluang untuk meneruskan kehidupan seperti biasa.
*muhasabah diri kejap.

30/03/2013
Cantik kan tarikh ni. Tapi tragis bagi saya, sebb tarikh ni merupakan
hari paling menggerikan seumur hidup saya.
Buat pertama kali setelah hampir setahun duduk di bumi Kenyalang, Sarawak.
Akhirnya, merasa jugak jalan raya ni, mamah kulit2 saya.
Excident with Bambra aka Nazir, sangat menggerikan.
Antara moto dengan Hilux. Ya Allah sumpah takot.
kejadian ni meggerikan saya, sebb saya di seret di bawah tayar Hilux tu. :(
Nasib baik lah slow, kalau laju ntah kene gilis agaknye.
 Bersyukur xde patah mana-2, cuma luka bahagian kanan anggota badan 
exspecially bahu, tgn & kaki 


# Ni gambar waktu xcdent


ini bahagian kaki


bahagian tangan kanan 


bahagian bahu kanan


mula-2 jatuh dah snap gambar. kenangan kan. hollaaaa sangat pedih kowt
hari ni dah masuk 4hari dah xcdent, serius sangt pedih, mandi pon kawan2 
yang mandikan. sweetkan.
Thanks ija, azimah, & kak wa. 
thanks jaga saya.
by the way, thanks kat syafiq, yang bayar kos perubatan kat klinik.
thanks bambra hulur wang dekat saya.
sangat menghargai korang.


oke, kesudahannye, luka2 tadi jadi cam ni. owhhh sangt buruk ye tangan saya.
xpe lah, takdir semuani.

Doakan saya cepat sembuh kengkawan :)

Sunday, 20 January 2013

WE ARE BUDDIES ( sedih + gembira + susah + senang )

Assalamualaikum, alahai sangat bersawang lah ini blog
oke oke untuk membersihkan sawang-2 yang ade ni, mari finiy cerita sesuatu.
untuk entry kali ni finiy nak story mori sikit pasal 
someone special yang ade dalam hidup finiy.
Finiy nak cerita pasal BUDDIES finiy :)
finiy pon x tahu first finiy bole rapat ngn diorang. hahah
Alhamdulillah kami kawan baik semua.
dalam BUDDIES ni ade 12 orang semuanya termasuk finiy sendiri. 
9 lelaki + 3 gigirl. (banyak sangat kumbang )





ini semua buddies-2 finiy tau. kitorang xde gambar yang OFFICIAL . sebab bila snap pic
mesti ade je yang tertinggal. #stress 

nampak cam bebudak je semua. tapi sebenarnya masing-2 dah tua.
hahahah +,+"

meh finiy cerita sorang-2 pasal mereka ni . eh eh . hope korang sudi membaca ape yang finiy
nak carutkan kat sini. hahaha 


yang comei ni nama dia azimah. dia ni kira riuh gak lak. 
dia muda dari finiy. umur dia 21 this year. habit dia ni suka gelak tak henti-2
bila nak stop pon xtau. last-2 semput !
p/s : woi budak , saya sayang awak keyh !


ni yang muka ala-2 irma hasmie ni nama dia ija.. 
dia pun umor 21 jugak. habit dia ni suka buat suara macam karton paling
hodoh sekali. haha. setiap hari wajib dengar suara tu.
p/s : woi woi, isayangyou. heheh


hah ! yang ni lelaki paling gila n paling rapat ngn finiy. ni pon bawah finiy gak. umur dia
same cam girgil diatas. 21 tahun gak. finiy da anggap dia cam adik finiy sendiri.
habit dia ni suka main bola. finiy memang suka tengok dia main. macam neymar wooo.
p/s : weyh budak. thanks anggap aku cam kakak kau :)


ni yang tersengih-2 ni tatau sape. haha. ni la khaider aka nubhan. ni pon umur 21 tahun gak.
finiy knal dia dari Ip kot. tapi x pernah tegur. dah masuk alam universitas ni la
boleh serapat sehingga jadi buddies ni. habit dia ni suka main game. x berkembang. haha
p/s : woi woi, sayang kau


hah. yang ni bocah mane ntah. Dia ni kira abang ngah la, sebab dah tua. haha
umur dia 24 tahun ni. kekadang je dapat dengar dia sembang ngn bunga-2 dalam buddies ni.
Apa yang nak di malukan pun x tahu. hee. 
p/s : din din jangan lah malu ngn kami :) . sayang kau abang ngah


yeahhh !! ni dia our ABANG LONG ! abang ni paling besar . umur abang ni 28 tahun.
finiy respect abang long sebab dia ikot je cakap adik-2 dia. layan je kerenah kitorang. 
thanks abang. buddies yang lain hope kita bole respect our abang long
p/s : weloveyou abang long :)


now,, he is our bambra. haha. dia ni paling rendah dikalangan kitorang tau. comel tau dia ni. 
nama dia nazir, umu dia xde same ngan sape-2. heee.tahun  ni umur dia 20 tahun. 
boleh dikatakan dialah driver terbaik finiy. mintak je tolong bawak kesana sini, cnform boleh. 
p/s : adik bambra thanks for help me sayang kau


aha.. ini dia joe. dia ni Ya Allah, tuhan je tahu. malu . susah nak bercakap ngn bunga-2 yang ade
dalam buddies ni. rase nak lempang-2 je. x sangka lah dalm mlu2 ni klau bercakap kmain lgi.
tahun ni umur dia genap 19 tahun. tahniah joe
p/s : cuba lah ckap ngn bunga-2 yang ade kat sini. sayang kau joe :)


oke, yang ni pulak nama dia syuk. umur syuk ni 19 tahun jugak. dia ni jarang lah ade nagn kitorang. 
ade komitmen lain agaknye. muka dia selalu macam tak cukup tido. tapi kalau kitorang g 
mane-2 dia mesti ade
p/s : luangkan masa bersama kami. weee.


ini ikhwan. umur dia 23 tahun. dia ni kalau bab-2 bergambar kasi kat dia.
buddies kalau nak bergambo mesti kene ade dia. baru nampak cantik. 
nanti dia akan edit sane-2 sini. 
p/s : thanks sudi snap pic kitorang :). sayang kau


ahahaa.. ini dia our DORAEMON . ini azharn. arn nama glamour dia. 
heheh umur dia 19 tahun . nampak cam brader2 kan. hope dia jadi bodyguard kita 
sepanjang masa. heee
p/s: Arn jangan makan bebanyak. sayang kau :)

finiy sayang gila dekat buddies-2 finiy. hai korang harap korang pon sayang finiy jugak.
kalau korang takde. sunyilah hati finiy. jangan tinggalkan finiy & buddies-2 lain eh..
saya sayang buddies saya :)

WAJAH-2 GIRANG KAMI :



KAMI BUDDIES, KAMI TAKKAN TERPISAH 
i love you all buddies .

sekian saje entry finiy untuk hari ni. bye-2