Dunia Fantasi Saya

Dunia Fantasi Saya

TEKAN SINI

Followers

About Me

My photo
hallo there, i'm finiy and this is my official blog. i love writing. thats the reason why i do this blog and i also love to share my stories with my friends.so enjoy when you read this blog dear :)

mY true Love

mY true Love
IBUNDA NOOR AISAH
"Mother is an undying love, A love beyond compare, the one you take your troubles to, she is the one who really cares. Mother you are all of this and more, I love you very much"

gadis-2 ku sayangg

gadis-2 ku sayangg
ONE3RD SIBLINGss
"sesungguhnya persahabatan itu lebih unggul daripada percintaan. tanpa persahabatan percintaan akan berakhir.tetapi tanpa percintaan sahabat boleh kekal. oleh itu hargailah persahabatan yang terjalin.

mY little brO

mY little brO
ini satu-2 nya adik kandung aku yang lahir dari satu perut ibu yang sama . MOHD SAHRIL AZLI. iloveyou more then you love me sayangg. saya akan selalu ada untuk awak <3. rajin-2 la follow blog dia - CLICK HIS PHOTO !
Powered by Blogger.

Tuesday, 15 November 2011

THE BEST MOMENT WITH YOU "MR.LOVE"

11 NOVEMBER 2011
wow bnyik macam interested je kan.
btw, pada tarikh ni terjadi satu moment yang ta boleh dilupakan.
punya lama kami plan, Alhamdulillah, akhirnya vacation
ke MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH
menjadi jugak akhirnya..
thanks sayang sebab sudi terbang dari TERENGGANU
hingga lah sampai ke negeri JOHOR ini.

satu pengorbanan yang bby ta kan lupa bu. thanks a lot sebab mintak cuti
kerja semata-2 nak jumpa i. thanks jugak
sebab sudi spent time selama 3 hari 2 malam di melaka.
dan satu lagi sayanggg , thanks sebab hadiahkan necklace baru
untuk saya.love you more sayanggg

meh aku upload gambar yang menarik je :


ade tak macam ala-2 cinta elisya yang kat tv3 tu. haha ta jadi lansung !
btw, suke lah pic nih :)


ingat tinggi sangat la tuh. puih.. suke sangt buat memek muke


da macam artis aku rase. buat pape kene snap.

haha. tu je pic yang leyh kongsi, kalau nak tengok bnyak-2 pegi tengok kat
FACEBOOK saya ye sayanggg semua.

saya sangat seronok, antara lokasi yang kitowang sempat pegi.
MPMP - tengok mat rempit
TASIK KELEBANG - amik udara malam
ZOO MELAKA, DATARAN PAHLAWAN, MUZIUM,
A FAMOSA dan ade lah tempat-2 yang aku ta thu namanya, coz
saya bukan orang MELAKA
pay attension keyh ! btw memang best :)

vacation nih takan menjadi tanpa korang berdua.
ofcourse my beloved frends or sweet couple


thanks awak berdua. thanks sebab bawak saya dengan
jantung hati saya berjalan-2.
love "apex & yat "

overal , i'm felt good. thanks sayang-2 semua kerana sudi membaca.
exspecially to my MR.LOVE. saya happy dengan kamu.
bu ingt janji awak , waktu kita lepak kat dataran pahlawan tuh
' saya nak ape yang saya mahukan tu '

*bu, ingt tau janji kamu tuh, bb akan tunggu bu. cepat-2 kumpul duit ye sayanggg.
(miang nya) . tapi itu lagi bagus kan. keje molek-2 la kat sana. bak kata kamu
"BB MILIK BU" InsyaAllah saya akan jadi milik kamu, tapi sekarang saya hak mak saya,
dan yang diatas tu ALLAH . bu buat something yang terbaik keyh
untuk relation nih. ILOVEYOU

ade jodoh, ade rezeki, ada masa, kita jumpa lagi sayanggg. thanks kat korang-2 yang sudi membaca blog aku nih. agak pnjang, haha. tpi ini semua luahan hati, coretan la konon. thanks all. BYE-2

Thursday, 10 November 2011

DEBARAN KIAN TERASA :D

Alhamdulillah .. masa yang ditunggu-2 makin hampir.
11/11/2011
tarikh yang sangat menarik. ta sangka pulak kan.
malam ni buah hati jantung saya ontway datang JOHOR !
seronok nye saya,planning mahu pegi MELAKA !
Ya, Allah permudahlah perjalanan kami.
Amin :)

Wednesday, 2 November 2011

kursus KEPIMPINAN at GOMBAK :)

28 - 30 0ct 2011 ~~
wow. nama aku naik kowt untuk menyertai
KURSUS KEPIMPINAN at GOMBAK 
haha. cam hampeh.. campor-2 IP bagai.
ade gak lah IP yang aku tak berminat.
bukan sebab IP, tpi sebsb student. oishh. OMG !

sangat best la aktivitinya. enjoy. bnyak rest,
mandi air terjun, masuk terowong bagai. 
gila gempak.!! ta thu nak share ape, tpi aku bangga jadi 
WARGA IPAH. 

~~ tetibe jew~~

gambar untuk dishare bersama 





itu saja yang dapat aku letak.. haha
nak tengok lagi pegi mintak dekat CIK AIDA ~~ 
hahaha .. 
okebye!!

saya ade BAJU KOPRAT ! kamu ade ???

haha. aku nak share sikit kat korang nih. 
bahawasanya aku NURSHAFINI BINTI ABU BAKAR 
ade BAJU KOPRAT ! 
hahah :)
baju koprat aku kaler ORANGE !
meriah mak ude oi oi oi.. 
nah aku upload jugak gamba-2 aku bersama baju aku ni hah !



kemain RIAKnya wajah aku nih. 
xcted kowd !! 
puas ~~ tak ! ta boleh LIKE kerana ini bukan FACEBOOK .

Wednesday, 19 October 2011

saya rindu ONE3RD SIBLINGSS ! waaa. mahu nanges, ketawa ternahak-2, tersenyum sorang-2. jom la rase ape yang saya rase. wee

malam nih aku teringat kat semua member-2 semaian
ofcourse dekat ONE3RD SIBLINGSS !
betapa sweetnye kita dulu-2 kan. 
makan, lepak, tido, mengumpat, prep semuanya bersama
HAHA ~~ tapi yang paling aku ingat ialah
time buli junior.. lagi2 geng cengkam. 
sejahat mane pown kita buat kat geng cengkam tu, last2 jadi member aku weyh kat IP nih. 
haha. lucu tahap gaban. 

* aku nak cakap sesuatu yang aku sayang sangat-2 dekat korang.
hopefully dapat kumpul sama-2

baju tema,. hitam merah. da macam ape dah.. mata semua bersinar




baju batik semaian. kalau g prep baju semua nak meriah kannn
my bestfriend nana, tieya, finiy
sayang korang ketat-2





3 gambar ni paling aku ingat. waktu bufday 
nana dengan sajar
20 0ct, esok weyh.. kalau dekat da lama kene baling da
dengan susu basi, telur.. yerk seram gila
*perasan tak cukup 12 orang kann gambar nih. bagusss

NI CAM MANE BOLEH TIMBULNYA GAMBAR MEREKA NIH. 
MUSYKIL AKU !


haha. cb, apow, n my love abang katong
hahah. mengapa anda semua botak yee. musykil lah.
haha. kelaka lah gamba nih.. 

* SUMPAH SAYA RINDU MEREKA SEMUA. !!!
hope korang pown begitu. 



mari2 kami ade jual jagung cup ! mari rase.. ILOVE TPTM :)

hari ni . jual jagung manis dalam cup
bahasa inggerisnya : sweet corn. haha geliakunyah !
disebabkan tanaman JAGUNG aku dah nak abis, so kitowag decide nak
jual jagung manis jee. seronok kowt ! 
korang hina2 aku pnya kos, SAYUR-SAYUR 
last2 makan gak jagung aku. haha
*so jangan nak hina sesuka hati okay ! 
marah bona aku nih.

ini dia pic aku dengan girl2 TPTM sambil menjual jagung manis okay !





* perasan tak sesuatu. orang lain pakai baju IPAH tapi aku pakai baju SEMAIAN 

SEMAIAN ! SEMAIAN ! rindu weyh :)







bila saya sudah menggila bersama MEREKA :)

Hai sayang-sayangkuh. huhu
now nak citer yang saya memang suka menggila
menggila bila nampak kamera. tak kira situasi pe pown.
mesti nak bergamba
contoh : saya suka bergambar bila saya rasa BOSAN, MENGANTOK, BILA NAMPAK KAMERA.
so sila sorok hP anda semua. 
hehe







*ini baju batik kami. hijau melambangkan pertanian. weee ~~


ye aku memang kuat berangan dalam kelas yee

SAYA GILA KAMERA 


rasa bahagia bila jatoh pokok nih. harapkan buah jatuh. last2 aku yang jatoh.. TAHNIAH

Assalamualaikum semua. hye blogger.
salah satu hobi memanjat pokok. tak dinafikan memang finiy ganas.
perangai serupa jantan !opss lelaki lah .. :)
hari tu lah semangat sangt panjat pokok. sampai jatuh
dan disebabkan xcident itu, saya telah mendapat
satu TANDA ! kekal lak tuh
huh !


sape nih. haha saya lah. lagi mahu teka



sampai sekarang luka ni ade. haha. bangga jatoh pokok. !

*kalau ade sape2 nak upah memanjat pokok, silalah panggil saya. 
HAHA :)

Monday, 17 October 2011

busy body !

hye guys. isu isu
bosan lah finiy dapat kawan macam ni.
bukannya tak boleh kan, but jangan lah nak menyampuk pe orang nak cakap.
*opsss maafkan saya. 
setiap kali online , bila je post something kat wall.
nak jugak menyampuk. mmg kat situ ade tempat untuk
 LIKE, COMMENT
tapi saya rase tak perlu kowt awak ade kat situ.
sebab mnyakitkan hati dan suka mengarut .
kenapa awak begitu erk. oke lupakan .

sudah habis slot pasal budak jenis macamnih. 

okay now, adek saya 
MOHD SAHRIL AZLI
ade BLOG !!. sangat2 teruje lah nak membacanya kann.
kalau kawan2 nak baca ape dia mengarut sila lah 
KLICK HERE :)

p/s: jeles aku tgok blog kau nok ! 

okay! dah siap sal mempromot blognya ..

MY BELOVED : buahatijantungintanpayung kuwh !

ABDUL HAZIQ BIN YUSUF

rindu sangat dekat dia . 
masa nak dating dah hampir. 
welcome to JOHOR ! euwww~~~
belom sampai lagi lah. (nagoi)
now , sebok outstation sane sini. kumpul duit banyak2 
lepastu belanja saya yeee.. 
hahak. saya sangat rindukan kamu. love you more
muaxxxxxxx

*bye2 semua, see you next post !

dah nak KAHWEN ! :)

Assalamualaikum semua.

This week, aku da selesai amik kursus kahwen, wow 
semakin hampir. really xcted weyh. finiy da ade. anda bila pulak.?
finiy amik kat johor. only RM40. cheap kann?kalau kat PERAK 
entah berapa dicas. after ni, jangan borak sal bab2 kahwin depan finiy.
finiy dah matang tau. luar dalam dah tahu. wee. :)
MIANG,GALAK,GEDIK semua tu saya.
*itu diri saya, kalau tak suka,itu kau punya hal .haha

Sunday, 9 October 2011

SAKIT YANG TAK TERTANGGUNG

hye semua.
saya sakit gigi malam ni
dan finiy rase sampai hari yang berikutnya pown still sakit.
argHHH.. tertekannya la hai.sape-sape leyh tak suggest pape
idea, macam mana nak hilangkan sakit gigi yang berlobang nih.
atoiii. tak tahan ma..
effect sakit gigi ialah :
*demam
*pening kepala
*selesema
itu yang saya rase sekaranggg.. 
nak balik rumahhhhhhh

+ cukuplah setakat malam nih.. bye

Saturday, 8 October 2011

Akhirnya JUMPA !

ape yang penting dalam hidup dia sebenarnya,
gamba tu atau AKU ??
ikot logik nye memang aku la yang lagi penting
tapi malam ni dia buad aku sedih pulak.
aku mmg careless letak barang yang dia kasi merata-rata
tapi aku yakin gamba tu tak hilang, cuma terlupa letak kat mana.
He said for me 
" bb tahu kan , gamba tu satu-satunya yang bu ada, bu percaya 
dekat bb dan amanah kan gamba tu dekat bb"
so, sure dah nampak ape yang lagi penting kan.. 

so aku cari then jumpa jugak akhirnya. ! 
ade je kat dalam dompet aku, korang nak tahu gamba ape??

*gamba dia masa kecik-kecik.. gemok kan. 


* nah aku zoom kan lagi supaya lebih JELAS, TERANG , dan NYATA


+ inilah dia si DEBAB haziq ! bf aku +

so bu pas ni dah rase berpuas hati kannn, saya da jumpa gamba kamu 
huhuhuh.

okay, sok dia nak g outstation.. selama 1week kowt !
huh .. aku sedih, tapi aku bangga sebab dia dah berjaya 
tak pernah-perbah dia baca ikrar, sejak dari sekolah lagi.
tapi sekarang, amboi kemain lagi. 


inilah dia, En, Abdul Haziq Bin Yusuf !
Pembantu Kaji Bumi, JMG  kuala Terengganu

saya nak jadikan dia contoh saya .
you are my SUPERDUPERHERO !!

okay cukup dah kowt setakat nih.. nunite semua 
mimpi indah bagai okay !! 
mmmmmuuuaaaxxxxx

SEKIAN LAMA !

hye blogger .. suda lame tak selongkar blog ini.
akhirnya berjaya jugak aku ubah semua nya dekat blog ini.
sebelum ni lagu raya, sekarang dah habis raya kaaannn.
tuka la pulak. tak berapa berpuas hati lagi nih !!
tapi da letih bona. tu yang pura2 rase berpuas hati .

banyak perkara yang dah berlalu , tpi tak sempat nak kongsi
alasannya ...???
sebab MALAS nak menaip. haha
senangkan.
walau ape pown finiy rindu kat korang semua.
LOVE YOU 
my family, my friends , and also at my beloved
ABDUL HAZIQ BIN YUSUF 




*malu nak cakap yang saya rindu kamu semua guys..
MUAXXXX !

Wednesday, 24 August 2011

bebas. rasa senang hati :)

hye reader. apa kabar?
hampir 5 hari aku tak bukak blog ni hah..blur sekejap. 
macam2 nak citer, tpi yang simple2 je la yee.
aku dah bebas da, bebas dari exam weyh..
gila seronok. hahaa.
now pkir na balik je. nak raya.
kenapa la tak benarkan je aku blik hari ni. nak gak tunggu 
sampai hari jumaat. aish.. 

aku digelar paparazi . haha
 ni semua sal main mercun la ni. 
budak lelaki ni la main bubuh nama tu. padahal diowg ta thu
aku lah yang tangkap pic diowng.
aku pown bijak g pasang flash kamera tuh. hahah

jangan salah faham, aku snap sebab nak ltak kat blog la.
bukan nak hantar kat pentdbiran pown. apalah ??

*pic yang aku dapat tangkap 


*nmpak tak asap2 tu.. angkara mercun la tuh. haha. tpi blur sikit 
gambanya, pandai2 korang la tgok.


*ni pulak gamba di celah2 tingkap bilik aku. depan tu asrama 
budak lelaki. haha, dekat ke tidak. wee.
kalau perhati betol2 gamba ni, budak2 laki tgh bersidai main mercun sambil
berteriakan. mnjerit2 la tu.

k lah ni je yang aku nak sampaikan kali ni
aku skrang tersangat la excited sampai ta thu nak balik bawak bape bijik beg. hahah

 k lah semua. bye2 

Sunday, 21 August 2011

suasana raya dah nak mula !

salam blogger. hyep2. apa khabar?
hari ni nak share sal ape yg berlaku semalam. 
ade yang best, ade yang ta best. 
kenapa ntah aku leyh lagi ade hati nak berkawan ngn budak tu. ptfff
tpi sabar je lah. klo da perangai cam tu nak wat pe tunggu lagi
buat sakit hati je.

haha lupakan pasal si senget tu, aku nak cerita sal 
susana raya kat tempat aku belaja ni
INSTITUT PERTANIAN AYER HITAM JOHOR.
haha. semangat nak tunjuk nama ip aku.
malam tdi budak2 ni da start memasang pelita.
siap dengan lagu raya bagai. 
rindunya nak blik kampung. nak gak pasang pelita ni
haha. aku sempat la tgkap gambo pelta nih.


*ni suasana kat lorong antara asrama laki ngn pompuan


*yang ni pulak dari tgkap bilik aku.. haha sebelah sana tu 
asrama lelaki la. heee

hanya tu je la yg dapat aku tgkp. ni baru hari pertama pasang pelita ni

                                     KISAH MR.CHARMING:


"bb rindu boo la. 
tpi kan kenapa bu suka cakap bnde bukan2 . bu suka merepek2
jangan la cam ni. bb sayangg bu. bu ta sayangg bb ke. 
masih awal lagi bb nak hadapi semua ni. 
bu jangan la cakap bnde bukan2 bu. "

hurm kenapa rasa lain je ni. 
"Ya, Allah lindungilah dia. Jauhkanlah dia dari kesusahan, kecelakaan."
amin.

dia ade pesan macam2 kat aku. aku rasa cuak sangat.
tpi dia ade im chat kat fb aku. dia cakap

"i tak pernah sayang girl as im love you" 


menitis air mata aku baca.
boo. bb pown ta pernah sayang lelaki lain macam mane bb sayang kan bu
+,+
jangan la cam ni bu. bb ta bole cam ni
kita jauh kan, bu ta kesian kan bb ke??
bb akan ingat ape yang bu pesan.
bb janji. !
tapi kalau boleh jaga lah diri awak untuk saya
please!
love you more sayanggg


love you dear <3 <3

hurm jangan tinggal bb ye sayangg.

k lah sampai sini je kowt.
esok aku ade test untuk pemasaran and agama
doakan saya oke !


I LOVE YOU MY BEBY-BOO
ABDUL HAZIQ BIN YUSUF





Saturday, 20 August 2011

berskype with mr.charming

hallo. hye reader.
semalam kan jumaat. sangat best kowt.
pagi2 lagi dah stand kat kerusi nak jawab paper english.
*hasanah tlong jgan baca kuat2 apa yang saya tulis
continue..
sangat la susah hati, macam susa. 
but, what  i suppose to do is i must always think psitive and more confident.
hahah. petang lak ade ceramah agama sal ramadhan.
aku orang paling focus kowt, dok depan an.haha

                                KISAH MR.CHARMING :

aku lah orang paling happy malam semalam.
mana tak nya, start jam 12 a.m until 5 a.m aku 
ditemani oleh mr,charming aku.
berskype sakan. bapak best. hahaha. 
my beby-boo, bb sangat bahagia la malam semalam.
akhirnya bb nampak boo bergerak. haha enjoy kowt !
sanggop bu wat acc skype an. hargai sangat2.
lepas ni, always la bb nampk boo bergerak2. bila cuti je.. 
please boo bergerak. hahaha. 

my bebey-boo i da upload da pic skype ni. haha. 
love it !






seriously, miss you so much la dear.. hahah. tq sangat2 

*aku da kembali menjalani ibadah puasa setelah
enam hari bercuti. heee

okay cukup setakat ni. akan bersambung nanti.heee

I LOVE YOU MY BEBY-BOO
ABDUL HAZIQ BIN YUSUF


Thursday, 18 August 2011

selfish ! tak adil sungguh =,=

hye selamat untuk semua blogger sekalian !
hari ni hari paling teruk bagi aku.
memang sangat2 ta adil la, masih ade lagi org yang selfish 
kat atas muka bumi ni, yang paling bebulu lagi da besar da tu.
kawen da dapat bnyak anak.
jangan jdikan puasa ni alasan bole ?
huh !
*mengamuk ta tentu pasal lak.
tpi hari ni, mmg aku bole dapat anugerah buruh kasar la kan.
bersusah payah berjrmur dekat matahari, org lain dok menepek je.
berjimba sana sini. come on la.
da besar la. pndai pk la. kalo orng da besar kan bijik mata tu
pndai2 la sedar bgon n buat keje,
ni harapkan orng lain membnting tulang. bila da kuar hasil, 
muka kau je nak g menjual, hey, cam ni pown ada ke???

huh penat mbebel, bukan dapat pe pown.
hari ni cam bese la, wat aktiviti ladang je. bebulu sangat2 la.
TENSION ! 
malam ni budak2 kos estet pasang pelita buluh kat kawasan hostel.
meriahnya suasana IPAH,walaweyh !!

                         kisaH mR.CHARMING :

Hari ni dia keje half day. tghari kitowg meluangkan masa jugak la 
ber im kat fb. haha. rindu meyh sama kamu.
bergurau senda pasal bulu, haha ta senonoh,
*jangan pkir yang negative ya kawan2.
then waktu bebuka hari ni dia ta msg aku, sebab membuta,
tpi bila azan tu ade la dia wish selamat bebuka,
then aku bergurau je cakap dia tak pose.
terus dia sound aku .?
"makin lama makin ta faham la ngan kau"
oh God. dia maraha aku. cuih sedih, niat bergurau.
mybe dy take serious sangat kowt.
penat berkol2 bnyak kali, ego pnya kuat sampai ta angkat.
lama2 angkat gak, n berdamai, n bersms sampai sekrang.. weee

CABARAN UNTUK AKU BESOK !

*exam english la weyh. yang penting aku ta tahu nak study ape.
lalala. dok diam saja sudah. hahaha

hanya itu saja untuk hari ini,:

I LOVE YOU MY BEBY-BOO
ABDUL HAZIQ BIN YUSUF

disappointed

hye blogger sekalian.
Hari ni saya sangat2 la tak happy.
Ta seceria biasa, hari ni hari rabu, so just buat aktiviti ladang je.
ade snap pic tdi, tpi lain kali la upload, malas la nak upload
bila da upload t korang tgok la.
hari ni hari ke 5 aku ta pose, so aku duduk je la lam bilik
makan.. makan.. makan.
heee
malam ni yang buat aku rase sedih sangt2 bila aku
telefon mak, mak pulak tak sehat.
serba salah nak suh mak bank in duit.
mak cakap, "Along tahun ni tak de baju raya tau "
aku tak kesah, tpi aku kesah bila mak cakap sambil menangis.
aku tahu ape mak rase, 
biasalah hidup susah tanpa suami ni, aku pown da biasa hidup tanpa ayah.
" Mak along minta maaf sebab ta bole nak tolong mak, maaf mnyusahkan"
:'(
Finiy tade baju raya tak bermakna ta bole raya kan.!
kuatkan semangat finiy. hee (cuba untuk senyum)
kenapa susah sangat nak dapatkan duit !
sape ade idea dari mana harus aku cari duit tu !
kenapa la dugaan macam ni aku dapat. lemahnya. tpi aku ta bole na lawan tkdir
terima je la finiy (:

                         KISAH MR.CHARMING :

Hari ni sama cam hari2 biasa dia msg aku.
Naseb baik ada dia, tmpat untuk aku mngadu.
Dia yang bnyak kasi aku semangat . advice berguna.
Kadang2 lucu aku tgok, pandai gak dia nasihat orang. heee
Dia pesan suh aku kuatkan semangat tu.Dia cakap dia nak tlong aku.
tapi aku tanak guna duit dia lagi untuk beli apa yang aku perlukan.
Dia baru je keje, gaji first pown ta dapat. 
boo thanks sebab na bntu bb. bb appriciate sangt2.
but the same time bb tanak bu bazir untuk bb. ini masalh bb.
bb tanak libatkan orang lain. Tapi buat masa ni bb mmg perlukan bu.

satu je harapan bb boo. tahun ni bb harap kita dapat raya sama2.
bb harap bu dapat curi masa bu sikit untuk beraya ngn bb.
bb perlukan bu. bnyak bb nak cerita boo.

boo, bb nak raya tahun ni sama macam pic raya tahun lepas.
miss that moment (:


p/s: minta maaf boo


sempat lagi ber youcam kan, ingat tak bu. heee


rindu semua suasana raya bersama boo. 

Ya Allah, aku berharap sangat berikan lah aku masa dan kesempatan 
untuk beraya bersama dia Ya Allah.
aku tahu bukan aku sorang yang rindukan dia, mak aku pown sama
mak asyik tanya sal dia je. 
bertuah rasanya dapat dia,
boo please la, raya la bersama bb walau sekejap je.
itulah harapan boo. boo je yang faham pe bb rasa.
boo sorry mnyusahkan boo ngan masalah bb.
tpi, kat sapa lagi bb nak mngadu
             sekurg2nya ringan sikit beban kat otak bb ni, tq sayangg.

I LOVE YOU MY BEBY BOO
ABDUL HAZIQ YUSUF

good nytez blogger (:

Tuesday, 16 August 2011

test excel komputer

hye. Assalamualaikum bloger2 sekalian !
hari ni start exam pertama. subjek komputer
mmg la nampak senang , tpi aku ta minat la sal excel ni.
banyak sangat bermain ngn no. ramai cakap.
"Jangan risau la finiy. very easy la. kacang je tu "
=,=' gila ape ?
serabut otak ade la.  Dengan lect yang ajar pown
garang bagai. sape sanggop.
Asyik dok sergah je. Sape tak terkejot 
Alhamdulillah, aku dapat jawab exam dengan mudahnya.
haaaa. tade la susah sangat. faham betol2 setel la.

               KISAH MR.CHARMING :

Hari ni macam biasa je dia. g keje balik keje.
tggu bebuka, g terawih , mesej aku then tido
hari2 macam tu je la kowt keje di. orang da bekerja ni lain sikit
bnyak bnde kene setel.
beby-boo. bb sedih la, gamba you waktu kita wat 3G tu 
ade orang delate. ingat baru nak upload.
tade rezeki la tu kowt. sedih bangat.tp na buat cam mane ?
lain kali la kita ber3G balik.
hari ni bnyak kali bb kol bu, cerita sal zaman tade duit la.
haaaaa. bapak malu, aku baru tahu cerita tuh.
kemain dia gelakkan aku, haaa. 

I LOVE YOU MY BEBY-BOO
ABDUL HAZIQ BIN YUSUF


Monday, 15 August 2011

miss him so much

hye ta thu kenapa tapi saya sangat rindukan dia. hari ni genap 28 hari da dia keje. 
mak aih, lamanya saya rase. boo miss you so much. kenapa TERENGGANU . jauh la. dekat2 la sikit. semua tentang dia aku ingat, senyum, ketawa, marah. hurm sedeyhhhh. boo rindu bb tak. heee ( soalan cerdik tnya bnyak2 kali) mestilah sayang. !! anyway walau kitorang jauh tpi tetap berhubung. bersms sahaja malam2. dulu sebulan sekali boleh jumpa. Now setahun sekali pown jangan haraplah sayanggg. dia kata bila jauh ni, kalau nak relation kekal kene sabar. pesanan dia yang paling aku ingat, Bila jauh ada 3 bnde kita kene ingat,  ( percaya, jujur, setia ) . i always remember boo. so sekarang kene la faham dia, focus la keje tu dulu. Kumpul duit bnyak2. Dia pesan suh belaja betol2. t da keje senang, jangan risau sal dia. dia g sana sebab nak keje, dia ade je untuk aku. Dia da janji. tQ my beby-boo. kalau dia janji dia pasti buat. so finiy jangan susah hati la. 

p/s :jangan la buat dia sedih okay ! 



pic hari pertama nak g lapor diri di JMG

Seksanya jiwa raga

seksanya jiwa aku nak hasilkan blog ni.
blog lama da la ta boleh na bukak. 
kemain cantik dan creative lagi.
nasib baik sifat kesabaran tu ada, dan terhasillah karya aku ini. 
sila la menfollow ye kawan2.